Венецуела възнамерява да подаде жалба срещу САЩ в Международния наказателен съд, предаде

...
Венецуела възнамерява да подаде жалба срещу САЩ в Международния наказателен съд, предаде
Коментари Харесай

Венецуела дава САЩ на Хага заради горивата

Венецуела има намерение да подаде тъжба срещу САЩ  в Международния углавен съд, съобщи " Спутник ". Това заяви във вторник министърът на външните работи Хорхе Ареаса.

" Новите закани за наказания и самопризнания от американски представител удостоверяват експанзията на Съединени американски щати против Венецуела. Със средствата, извоювани от продажбата на нефт, за хората у нас се купуват медикаменти, храни и консумативи. Предотвратяването на това е закононарушение. Ние ще повдигнем този въпрос пред Международния углавен съд ", написа Ареаса.

По-рано през май, върховен представител на администрацията на Доналд Тръмп заяви пред международната информационна организация, че Съединени американски щати обмислят ограничения в отговор на  доставките на иранско гориво за засегнатата от рецесия Венецуела.  Представителят не разкри съответно какви са ограниченията, само че разясни, че разновидностите ще бъдат показани пред Тръмп.

Петролните браншове на Иран и Венецуела, членки на ОПЕК, са наранени от американски наказания.

Белият дом удари венецуелската държавна петролна компания PDVSA със наказания , ориентирани към социалистическото държавно управление и парите, извоювани от производството на нефт.

Администрацията на  Тръмп подреди през април на " Шеврон " да " приключи " интервенциите във Венецуела до 1 декември , като забрани в това време петролния колос от Калифорния да пробива или изнася.

ExxonMobil и ConocoPhillips напуснаха преди години, вместо да одобряват изискванията , избрани от социалистическото държавно управление на Венецуела, за  да работят като по-малки сътрудници в взаимни предприятия с PDVSA .

Съединени американски щати  и съвсем 60 държави  поддържат претенциите на венецуелския опозиционен водач Хуан Гуайдо за законен президент  на страната, наричайки изборите на Мадуро през 2018 година позор, защото водещите опозиционни претенденти бяха неразрешени.

Каракас арестува  минимум 90 души, за които твърди,  че са в скрит план сред Съединени американски щати и Гуайдо за свалянето на президента Николас Мадуро.

 

/ news.bg

 

 

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР